نام شانل یا شنل یکه کلمه فرانسوی است که نام برند کوکو شنل (Coco Chanel) را یادآوری می کند. این پارچه خاص، نرم و منحصر به فرد محصول همین برند از کشور فرانسه است.

آشنایی با پارچه شانل

 

این شرکت با استفاده از الیاف طبیعی مانند نخ پنبه، پشم و یا نخ ابریشم و مصنوعی مانند آکریلیک، رازیون و الفین با روشی خاص این پارچه محبوب را تولید می کند. این پارچه با توجه به الیاف مورد استفاده و روش بافت، مناسب فصول سرد است اما از پارچه شانل در صنعت دکوراسیون جهت پارچه مبلی، پرده، فرشینه و ... هم نیز استفاده می شود.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

تاریخچه پارچه شانل

تاریخچه این پارچه به قرن هجدهم برمیگردد که نسبتا اختراع جدیدی به حساب می آید. چینل به زبان فرانسه نوعی کرم پیله‌ ساز (کرم صد پا) با ظاهری کرک دار است و چون ظاهر پارچه تداعی‌ گر این حیوان بوده، این نام را گرفته است. نخ چینل در اولین  بار در فرانسه   به روش لنو ساخته شد. در این روش دو نخ تار به دور یک نخ پود پیچانده می شدند. سپس نخ به دست آمده به صورت نواری برش داده می شد و در نهایت نخ شنیل تشکیل می گردید.

 

یک سرکارگر کارخانه پارچه به نام الکساندر بوکانن (Alexander Buchanan) در حالی که در دهه 1930 در اسکاتلند قصد داشت انواع جدیدی از پارچه های شال را تولید کند، برای اولین بار نخ شنیل را به پارچه تبدیل کرد. بعدها جیمز تمپلتون (James Templeton) و ویلیام کویگلی (William Quiglay) روش بوکانن را برای ساخت فرش توسعه دادند؛ این فرآیند بعدها توسط تمپلتون به ثبت رسید.

یک صنعتگر صنایع دستی به نام کاترین ایوانز (Catherine Evans) که اهل جورجیا بود؛ در اواخر قرن هجدهم یک روش را برای ساخت روتختی شانل ابداع کرد. دیری نپایید که ساخت لحاف شانل در قرن بیستم با استفاده از روش ایوانز در سراسر ایالات متحده رایج شد. به تدریج همان روند تولیدی ایوانز برای ساخت فرش، سرویس حمام، قالیچه و اقلام دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفت؛ همین امر باعث شده که جورجیا هنوز هم نقش مهمی در روند طراحی این اقلام بازی کند.

در هنگامه اوج رکود اقتصادی اروپا و آمریکا در دهه 1920 و 1930 بود که طراحان لباس مانند کوکو شنل در صدد تولید لباس هایی بودند که از نظر اقتصادی به صرفه باشند، دوام زیادی داشته باشند.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

تولید شانل

در کارخانه نساجی برای درست کردن پارچه شانل از ترکیب پارچه فاستونی با الیاف طبیعی بهمراه الیاف مصنوعی استفاده می کنند.

 

 

ویژگی های شانل:

بافت نرم:

پارچه شانل یک پارچه دو رو است که هر دو طرف آن از پرزهای ظریفی پوشیده شده که بافت نرم به پارچه می‌دهد. این پارچه علاوه بر خاصیت گرمایی، بافت سبکی داشته و برای استفاده روزمره بسیار مناسب است.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

ضخامت:

ضخامت پارچه شانل به نخ بافته شده در آن بستگی دارد. هرچه نخ ضخامت کمتری داشته باشد پارچه ریز بافت تر و لخت تر می شود.لختی و ریزش آن هیچ وقت با پارچه هایی مانند مخمل و ساتن قابل مقایسه نیست اما می توان گفت که در بین پارچه های شانل، پارچه هایی با بافت ریزتر ریزش بیشتری دارند.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

لطافت:

همانطور که در ابتدا ذکر کردیم پارچه شانل از بافت های ریز ساخته می شود و می توان از هر دو طرف این پارچه استفاده شود.شانل به علت بافت ریز و نخی که در آن استفاده می شود بسیار نرم و لطیف است.

اما توجه داشته باشید این پارچه در تماس مستقیم با پوست ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

 

ایستایی:

پارچه شانل از نوع لخت می‌باشد اما لخت بودن آن به اندازه پارچه ساتن نیست که در حین حرکت چین‌های لباس حرکت مواج داشته باشند. میزان لخت بودن این پارچه به الیاف درون آن بستگی دارد. هرچه ضخامت این الیاف بیشتر باشد، ایستایی این پارچه نیز بیشتر است.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

چروک پذیری:

این پارچه چروک پذیری ندارد. اما اگر بر اثر شستن و یا نشستن زیاد روی لباس شانل چروک های ریزی ایجاد شد.

با یک اتوکشی با درجه پایین می توانید این پارچه را صاف کنید.

 

 

انواع پارچه شانل:

شنل بافت پنبه ای

شنل ابریشم

شنل بوکله

شنل ریزبافت فیلامنت

شنل ژاکارد

شنل افکت دار.

آشنایی با پارچه شانل

کاربرد پارچه شانل:

تولید پوشاک زمستانه و شال:

به دلیل ضخامت و گرمای پارچه شانل، برای تولید لباس های گرم بسیار مناسب است.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

پارچه مبلی:

 این پارچه ها به دلیل طرح های خاص و جذابی که دارند و همچنین محکم بودن آن ها به عنوان پارچه مبلی نیز استفاده می شوند.

 

آشنایی با پارچه شانل
آشنایی با پارچه شانل

شال مبل:

شال مبل که این روزها بسیار ترند شده و با مبلمان و فرش خانه ست می کنند نیز از پارچه شانل تهیه می شود.

 

آشنایی با پارچه شانل

 

روفرشی:

روفرشی های چاپی موجود در بازار هم به دلیل کیفیت و دوام بالای شانل از همین پارچه تهیه می شوند.

آشنایی با پارچه شانل

فرشینه:

حالا در این قسمت می خواهیم به یک محصول جدید و محبوب نسل جدید اشاره کنیم.

فرشینه که به تازگی ترند شده و مورد توجه بسیاری قرار گرفت نیز از پارچه شانل ضخیم تولید می شود. به این صورت که لایه روی کار از جنس شانل و لایه زیرین از جنس نمد است که با دستگاه های مخصوص به هم چشبانده می شوند و زیر کار از استپر ها جهت سر نخوردن فرشینه استفاده می شود.

شرکت کویین با وجود چندین دهه سابقه و تجربه در زمینه چاپ و تولید کالای خواب، پرده و .... در حال حاضر به صورت تخصصی در این زمینه هم شروع به فعالیت کرده و در کنار تولید روتختی، پرده، کوسن، به تولید فرشینه هم پرداخته است.

فرشینه های کویین همانطور که در بالا ذکر شد از پارچه شانل به عنوان لایه روی فرشینه و نمد درجه یک به عنوان لایه زیرین تولید می شوند.

آشنایی با پارچه شانل
آشنایی با پارچه شانل

 

این فرشینه ها به علت سبک و قابل حمل بودن، شستشوی آسان، قیمت های مناسب، تنوع در طرح و رنگ و تنوع در ابعاد بسیار مورد توجه قرار گرفت و در خانه ها جایگزین فرش های سنگین و گران قیمت شده است.

شما می توانید طرح و رنگ و ابعاد دلخواه خود را با مشاوران و طراحان مجموعه کویین در جریان بگذارید و فرشینه مورد نظر خود را با مناسب ترین قیمت از کویین بخواهید.

 

آشنایی با پارچه شانل
آشنایی با پارچه شانل
آشنایی با پارچه شانل
آشنایی با پارچه شانل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 1 =